Vakantie juli en augustus

Hans en Ambro geven deze maanden geen les.

Wel zullen we ad hoc ergens een open les in de buitenlucht geven. Wil je meedoen? Hou de website in de gaten of stuur een mail om van ons een bericht te krijgen als de open les plaatsvindt.

Mail naar taichibeverwijk@ziggo.nl

Laatste nieuws

10. jun, 2019

TAIJI & XINGYI Seminar september 2019

Op de Jing Wu website www.jingwu.nl staat een vooraankondiging voor registratie/inschrijving voor het geweldige Taiji & XingYi evenement op 28 en 29 september in sporthal Essesteijn, Elzendreef 20, 2272 EB Voorburg.
Ook deelnemers die geen lid zijn van Jing Wu , maar met Wushu en/of Taiji ervaring zijn ook van harte welkom.
Het seminar wordt gegeven door meester Qiuping Lin en meester Yanlong Li. Meester Qiuping Lin is 3-voudig wereldkampioen en 8-voudig Chinees kampioen Taiji Quan. Meester Yanlong Li is Chinees Wushu State kampioen en voormalig wushu teamcoach in provincie Hebei.
Beiden zijn gerespecteerde collega's van onze Shifu Qiu Rong Zhao. In september komen Shifu Li en Shifu Lin naar NL
Een intro naar hun expertise kun je o.a. vinden via you tube:
https://www.youtube.com/watch?v=z4foVqzBJEQ

Het weekend kost € 110 voor JingWu leden en € 120 voor niet leden mits voor 1 september aangemeld. Daarna kost het weekend € 125 resp. € 135.
Je ontmoet twee top docenten die parallel lesgeven. Je kunt ieder uur kiezen tussen beiden.
Ze geven les in Yang, Chen, Wudang, XingYi, Baquan, wapens (Guanfa).

Op de website
http://www.jingwu.nl/pre-registration-for-taichi-xingyi-by-master-lin-en-master-li-event-28th-29th-of-september-started/
kun je alle informatie downloaden over beide masters, de kosten, de tijden en de lessen, alsmede de wijze van aanmelden en betaling.
Tijdig aanmelden want vol is vol.
Vragen kan je richten aan jingwu_nl@yahoo.com of taichibeverwijk@ziggo.nl

Tai Chi Workshop in Alkmaar op 2 juni 2019

Op uitnodiging van Erwin van Putten en Anita Duin gaf ik na de succesvolle workshop in januari, op zondag 2 juni 2019 in de praktijkruimte van ACU-PUTTEN in gebouw de Rekere, Drechterwaard 16 in Alkmaar opnieuw een workshop.

Beverwijk Fit & Actief / Stichting Sportfair

19 mei 2019 Locatie Sporthal De Walvis Beverwijk

Tai Chi Beverwijk en Tai Chi Heemskerk gaven enkele demonstraties.

Hans en Ambro stonden klaar om iedereen die in Tai Chi is geïnteresseerd informatie te verstrekken.

Tai Chi als valpreventie

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde staat in de uitgave van maart 2019 een artikel over een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van Tai Chi op ouderen.

3 groepen van elk ca. 225 personen van 70 jaar en ouder, zelfstandig wonend, werden een half jaar gevolgd tijdens vallen en opstaan. Een groep beoefende 2 uur per week tai chi. Een groep deed aan conditie-, kracht-, balans- en flexibiliteitsoefeningen, en een groep deed adem- stretch- en ontspanningsoefeningen.

Opvallend was dat de tai chi groep significant minder valpartijen signaleerde ten opzichte van de andere twee groepen. In het vervolg artikel "Minder vallen door tai chi"wordt door de auteur(s) dieper ingegaan op dit onderzoek.

Bron: Ned Tijdschr Geneesk. 2019;163:D3592

Instructie DVD 8 vorm YANGSTIJL verkrijgbaar

DVD 8-vorm Yangstijl

De DVD bevat, behalve een uitgebreide instructie en uitleg van elk onderdeel in de vorm, de volledige uitvoering van de 8-vorm (zowel in de zaal als bij Slot Assumburg). Ook is er een versie waarin sifu ZHAO alleen de vorm in China uitvoert.

Voor meer informatie en/of bestellen: zie de DVD pagina.