NOC*NSF Nationale Sportweek

Van 18 tot en met 27 september 2020 vindt opnieuw de Nationale Sportweek plaats!

Iedere belangstellende kan dan gratis bij ons in die week op donderdag of vrijdagavond proeflessen volgen. 

TAI CHI BEVERWIJK en HEEMSKERK bieden u behalve in deze sportweek ook alle andere weken van het jaar de mogelijkheid om gratis een proefles te volgen. Dus ook na deze sportweek mag u gewoon even binnen lopen op de betreffende locatie en tijden waarop wij volgens ons lesrooster (zie homepage) actief zijn. Draag makkelijke kleding en schoenen voor binnen en laat u verrassen.

In verband met Corona kan het zijn dat het aantal deelnemers per les beperkt moet zijn. Houd u daar s.v.p. rekening mee.

Unieke Workshop Ademen

 

Openbare workshop

zondag 30 augustus a.s. Hans Gaarthuis en Ambro Louwe 
gaven zelfs driemaal een openbare workshop op Chateau Marquette

ADEMGOED

En hoe deze uw gezondheid op intense wijze beïnvloedt .

Door het correct aanpassen (verlagen) van het volume van de in- en uitademing krijgen al je organen en weefsels en je hersenen meer zuurstof. 

Zodra je leert minder te ademen word je rustiger, je energieniveau stijgt, je slaapt beter en je concentratievermogen en sportprestaties nemen toe. En je lijf herstelt je chronische kwalen.

Vanwege de grote belangstelling volgen mogelijk opnieuw een of meerdere sessies op een nader te bepalen datum. Houdt u   hiervoor de website  www.ademgoed.nl in de gaten.

Tai Chi lessen per 1 september weer binnen

De TAI CHI lessen buiten werden tot september gegeven.

Vanaf de eerste buitenles prachtig weer gehad.

CORONA-NIEUWS

In mei gaven Hans en Ambro bij kasteel Assumburg en chateau Marquette een 3-tal open lessen. Zie hieronder een kleine foto-impressie.

Sport op TV en You Tube

Ter ondersteuning van de sportverenigingen en -initiatieven tijdens de coronacrisis is deze promo gemaakt. Hans en Ambro werkten hier ook aan mee.

Samen veilig sporten en bewegen

https://www.youtube.com/watch?v=xPNgnuqBI0k

 

EINDELIJK de 24 VORM in CURSUSVORM TE KOOP

Stel je voor. Je lest elke week 1 uur. Als je thuiskomt begint al de eerste twijfel: hoe ging het ook alweer? Met deze instructiefilm is die twijfel verleden tijd. Je blijft natuurlijk wel de lessen volgen maar je niveau gaat met sprongen vooruit. Hoe doet hij/zij dat vragen de anderen zich af.

Korte impressie:  https://youtu.be/vnxnJCl8MGw

Van begin tot het eind worden alle 24 stappen stuk voor stuk besproken, voorgedaan en toegelicht.

Bij elkaar ca. 1 uur tekst en uitleg. Teveel voor een DVD, dus ditmaal verkrijgbaar op een USB-stick. Wel zo handig om bij de hand te hebben

De kosten bedragen  € 30,00 voor leden en € 40,00 voor niet-leden (excl. verzendkosten)

Bestellen kun je via een mailtje naar taichibeverwijk@ziggo.nl o.v.v. aantal, waarna je bericht ontvangt over kosten, betaalwijze en levertijd.

WE GINGEN BUITEN DOOR

 

Zolang covid-19 ons in ballingschap hield lagen de lessen stil.

Hans heeft in die tijd alle stappen van de 8-vorm vastgelegd zodat je thuis toch kunt oefenen. Ambro heeft vastgelegd hoe je met aandacht ademt. Ook tref je een link naar qigong oefeningen aan. Kijk bij ONDERSTEUNING 

Heliomare

 

21 februari gaven Hans en Ambro voorlopig de laatste les in Heliomare. Regilio, Frank en Marry stond daar een kleine verrassing te wachten.

 

Gemiste les inhalen

Met ingang van 2020 is het mogelijk om een gemiste les, bijvoorbeeld door ziekte of bijzondere omstandigheden, op een andere avond in te halen.

Dat geldt voor de leerlngen die lessen op maandag- en woensdagavond in Heemskerk les volgen en leerlingen die donderdag-  en vrjjdagavond in Beverwijk les volgen.

Graag even vooraf melden aan de docent omdat soms in verband met Corona een maximum aantal cursisten geldt.

HEALTH QIGONG

 

21 December gaf master Gu Jiaying onder auspiciën van STN een extra workshop in Utrecht.

Zij is hoofdcoordinator van de Yangzhou Healthy Qigong Association. Als algemeen coach is zij ook verantwoordelijk voor de wedstrijden, demontraties, lezingen en workshops.

De ochtend werd besteed aan WuQinXi (deze vorm is ca 1800 jaar oud), alle bewegingen zijn gebaseerd op de 5 dieren, t.w. tijger, hert, beer, aap en vogel. Zeer precieze bewegingen met als doel het verstrerken van de bloedcirculatie terwijl de bewegingen ten goede komen aan de ruggengraat en andere lichaamsdelen.

De middag werd besteed aan Ba Duan Jin (8 brokaten) zoals deze sinds 2019 volgens de Association is vastgesteld.

 Een bijzondere en zeer leerzame dag waar onze leerlingen in 2020 ook het een en ander van zullen meekrijgen.

Xu Chang Wen

 

Helaas bereikte ons het bericht dat Xu Chang Wen, (8e dan) voormalig directeur/oprichter van de Taizhou International Wen Woo School deze maand (december) op 71 jarige leefttijd is overleden.

Kort ervoor nam hij als jurylid met Zhao Hai Xin nog deel aan een tournooi in Japan.

Tijdens mjn Chinareis in 2006 heb ik Xu Chang Wen ontmoet; wij logeerden 1 week in zijn school/internaat. Ook tijdens zijn bezoeken aan Nederland ontmoetten wij elkaar waarbij hij o.a. de NAN Taiji Quan vorm introduceerde.

De bijgaande foto is gemaakt in 2006 in Taizhou, van LnR: Hans, Xu Chang Wen en Zhao Qiu Rong

Via de link http://vimeo.com/4994838 krijg je een uitgebreide impressie van de International Wu Shu School

Locatie wijziging

Vanaf 14 november worden de lessen op donderdagavond weer gegeven in de gymzaal van De Zeearend, De Dalen 1, Beverwijk.

De locatie Montessorischool is vervallen.

TAIJIQUAN FESTIVAL UTRECHT

Zaterdag  november 2020 van 09.00 tot 17.00 uur organiseert Stichting Taijiquan Nederland (STN) opnieuw het jaarlijkse Festival & het grootste Nederlandse kampioenschap Taijiquan.

Ditmaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen m.b.t. het Corona virus.

Hans en Ambro jureren deze dag ook weer.

Locatie: Sportcentrum Olympos, Upsalalaan 3, 3584 CT 

Merr informatie op www.taijiquan.nl. Toegang € 23,00

BENT U FIT EN VITAAL? TEST UZELF op het BRAVO Evenement

Heliomare, in samenwerking met Gemeente Beverwijk en Heemskerk, Health Care Connect, Zorg van Nu (ministerie van VWS) en InHolland organiseerde op zaterdag 2 november 2019 een groot evenement in Heemskerk, De Velst 1, voor de inwoners van Beverwijk, Wijk asn Zee en Heemskerk.

Info is te vinden op www.heliomare.nl/bravo

Degene die zich tijdig aanmeldde kon door artsen en/of fysiotherapeuten getest worden op  gezondheid, zoals bloeddruk, gewicht, cholestrol en bloedsuiker, gehoor en fitheid.

Op die dag werden er ook veel activiteiten aangeboden die u naar eigen keuze kon volgen. Een van die activiteiten was TAI CHI. Hans en Ambro verzorgden diverse korte workshops.

 

Tai Chi als valpreventie

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde staat in de uitgave van maart 2019 een artikel over een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van Tai Chi op ouderen.

3 groepen van elk ca. 225 personen van 70 jaar en ouder, zelfstandig wonend, werden een half jaar gevolgd tijdens vallen en opstaan. Een groep beoefende 2 uur per week tai chi. Een groep deed aan conditie-, kracht-, balans- en flexibiliteitsoefeningen, en een groep deed adem- stretch- en ontspanningsoefeningen.

Opvallend was dat de tai chi groep significant minder valpartijen signaleerde ten opzichte van de andere twee groepen. In het vervolg artikel "Minder vallen door tai chi"wordt door de auteur(s) dieper ingegaan op dit onderzoek.

Bron: Ned Tijdschr Geneesk. 2019;163:D3592

Instructie DVD 8 vorm YANGSTIJL verkrijgbaar

DVD 8-vorm Yangstijl

De DVD bevat, behalve een uitgebreide instructie en uitleg van elk onderdeel in de vorm, de volledige uitvoering van de 8-vorm (zowel in de zaal als bij Slot Assumburg). Ook is er een versie waarin sifu ZHAO alleen de vorm in China uitvoert.

Voor meer informatie en/of bestellen: zie de DVD pagina.