TAIJI & XINGYI Seminar 28 en 29 september 2019

Op de Jing Wu website www.jingwu.nl staat een (voor)aankondiging voor registratie/inschrijving voor het geweldige Taiji & XingYi evenement op 28 en 29 september. 

Het evenement vindt plaats in schoolgebouw School De Piramide, P.C. Boutenslaan 2, 2283 GT RIJSWIJK. LET OP! Dit is een ander adres dan genoemd in de eerste aankondiging!

Ook deelnemers die geen lid zijn van Jing Wu , maar met Wushu en/of Taiji ervaring zijn ook van harte welkom.
Het seminar wordt gegeven door meester Qiuping Lin en meester Yanlong Li. Meester Qiuping Lin is 3-voudig wereldkampioen en 8-voudig Chinees kampioen Taiji Quan. Meester Yanlong Li is Chinees Wushu State kampioen en voormalig wushu teamcoach in provincie Hebei.
Beiden zijn gerespecteerde collega's van onze Shifu Qiu Rong Zhao. In september komen Shifu Li en Shifu Lin naar NL
Een intro naar hun expertise kun je o.a. vinden via you tube:
https://www.youtube.com/watch?v=z4foVqzBJEQ

Het weekend kost € 110 voor JingWu leden en € 120 voor niet leden mits voor 1 september aangemeld. Daarna kost het weekend € 125 resp. € 135.
Je ontmoet twee top docenten die parallel lesgeven. Je kunt ieder uur kiezen tussen beiden.
Ze geven les in Yang, Chen, Wudang, XingYi, Baquan, wapens (Guanfa).

Op de website
http://www.jingwu.nl/pre-registration-for-taichi-xingyi-by-master-lin-en-master-li-event-28th-29th-of-september-started/
kun je alle informatie downloaden over beide masters, de kosten, de tijden en de lessen, alsmede de wijze van aanmelden en betaling.
LET OP! Hierin staat nog de vervallen locatie genoemd!
Tijdig aanmelden want vol is vol.
Vragen kan je richten aan jingwu_nl@yahoo.com of taichibeverwijk@ziggo.nl

NOC*NSF Nationale Sportweek

Dit jaar wordt de Nationale Sportweek georganiseerd van vrijdag 20 september tot en met zondag 29 september.

In deze week wordt extra de aandacht gevestigd op de vele sportieve activiteiten die in Beverwijk e.a. plaatsvinden.

TAI CHI BEVERWIJK en JING WU Kung Fu Nederland bieden u ook in deze sportweek de mogelijkheid om gratis een proefles te volgen.

Loopt u gewoon even binnen op de betreffende locatie en tijden waarop wij volgens ons lesrooster (zie homepage) actief zijn. Draag makkelijke kleding en schoenen voor binnen en laat u verrassen.

BENT U FIT EN VITAAL? TEST UZELF op het BRAVO Evenement

Heliomare, in samenwerking met Gemeente Beverwijk en Heemskerk, Health Care Connect, Zorg van Nu (ministerie van VWS) en InHolland is voornemens om op zaterdag 2 november  een groot evenement in Heemskerk te organiseren voor de inwoners van Beverwijk en Heemskerk en omstreken.

Degene die zich tijdig aanmeldt kan door artsen en/of fysiotherapeuten getest worden op conditie en gezondheid, bloeddruk, gewicht, cholestrol en bloedsuiker. In de pers zal hierover meer bekend worden gemaakt dus houdt de krant(en) de komende tijd in de gaten, zodat u er optijd bij bent.

Op die dag worden er ook veel activiteiten aangeboden die u naar eigen keuze kunt volgen. Een van die activiteiten is TAI CHI. Hans en Ambro zullen diverse korte workshops verzorgen zodat u in de praktijk kunt ervaren wat TAI CHI met u doet.

 

Tai Chi Workshop in Alkmaar op 2 juni 2019

Op uitnodiging van Erwin van Putten en Anita Duin gaf ik na de succesvolle workshop in januari, op zondag 2 juni 2019 in de praktijkruimte van ACU-PUTTEN in gebouw de Rekere, Drechterwaard 16 in Alkmaar een 2e workshop.

Beverwijk Fit & Actief / Stichting Sportfair

19 mei 2019 Locatie Sporthal De Walvis Beverwijk

Tai Chi Beverwijk en Tai Chi Heemskerk gaven enkele demonstraties.

Hans en Ambro stonden klaar om iedereen die in Tai Chi is geïnteresseerd informatie te verstrekken.

Tai Chi als valpreventie

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde staat in de uitgave van maart 2019 een artikel over een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van Tai Chi op ouderen.

3 groepen van elk ca. 225 personen van 70 jaar en ouder, zelfstandig wonend, werden een half jaar gevolgd tijdens vallen en opstaan. Een groep beoefende 2 uur per week tai chi. Een groep deed aan conditie-, kracht-, balans- en flexibiliteitsoefeningen, en een groep deed adem- stretch- en ontspanningsoefeningen.

Opvallend was dat de tai chi groep significant minder valpartijen signaleerde ten opzichte van de andere twee groepen. In het vervolg artikel "Minder vallen door tai chi"wordt door de auteur(s) dieper ingegaan op dit onderzoek.

Bron: Ned Tijdschr Geneesk. 2019;163:D3592

Instructie DVD 8 vorm YANGSTIJL verkrijgbaar

DVD 8-vorm Yangstijl

De DVD bevat, behalve een uitgebreide instructie en uitleg van elk onderdeel in de vorm, de volledige uitvoering van de 8-vorm (zowel in de zaal als bij Slot Assumburg). Ook is er een versie waarin sifu ZHAO alleen de vorm in China uitvoert.

Voor meer informatie en/of bestellen: zie de DVD pagina.