13 juni 2019 GRATIS TAI CHI PROEFLESSEN

Op 13 juni kunt u gratis kennismaken met Tai Chi en Qi Gong.

Tussen 19.30 uur en 21.30 uur kunt u in de gymzaal van OBS De Zeearend, De Dalen 1 in Beverwijk meedoen met een proefles, zodat u kunt ervaren wat Tai Chi en Qi Gong is EN of deze sport resp. bewegingskunst iets voor u is.

De 1e proefles is on 19.30 uur. De 2e proefles is om 20.30 uur.

Aanmelden hoeft niet. U kunt gewoon binnenlopen. Wel graag gympen voor binnen meenemen en gemakkelijke kleding.

Tai Chi Workshop in Alkmaar op 2 juni 2019

Op uitnodiging van Erwin van Putten en Anita Duin geef ik na de succesvolle workshop in januari, op zondag 2 juni 2019 in de praktijkruimte van ACU-PUTTEN in gebouw de Rekere, Drechterwaard 16 in Alkmaar opnieuw een workshop van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Daarin zal ik van de Yangstijl de basisbewegingen, -houdingen, -posities, -krachten en -applicaties uitleggen. Ook wordt aandacht besteed aan een aantal Qigong oefeningen ter bevordering van je gezondheid.

Zorg voor tijdige aanmelding, want vol is vol. Deelname kost € 35,00 vooraf aan de praktijk Acu-Putten te voldoen.

Aanmeldingen uitsluitend via: https://www.acu-putten.nl/taichi-workshop/

Het volledige programma is bij Acu-Putten verkrijgbaar.

Beverwijk Fit & Actief / Stichting Sportfair

19 mei 2019 Locatie Sporthal De Walvis Beverwijk

Tai Chi Beverwijk en Tai Chi Heemskerk gaven enkele demonstraties.

Hans en Ambro stonden klaar om iedereen die in Tai Chi is geïnteresseerd informatie te verstrekken.

Tai Chi als valpreventie

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde staat in de uitgave van maart 2019 een artikel over een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van Tai Chi op ouderen.

3 groepen van elk ca. 225 personen van 70 jaar en ouder, zelfstandig wonend, werden een half jaar gevolgd tijdens vallen en opstaan. Een groep beoefende 2 uur per week tai chi. Een groep deed aan conditie-, kracht-, balans- en flexibiliteitsoefeningen, en een groep deed adem- stretch- en ontspanningsoefeningen.

Opvallend was dat de tai chi groep significant minder valpartijen signaleerde ten opzichte van de andere twee groepen. In het vervolg artikel "Minder vallen door tai chi"wordt door de auteur(s) dieper ingegaan op dit onderzoek.

Bron: Ned Tijdschr Geneesk. 2019;163:D3592

Instructie DVD 8 vorm YANGSTIJL verkrijgbaar

DVD 8-vorm Yangstijl

De DVD bevat, behalve een uitgebreide instructie en uitleg van elk onderdeel in de vorm, de volledige uitvoering van de 8-vorm (zowel in de zaal als bij Slot Assumburg). Ook is er een versie waarin sifu ZHAO alleen de vorm in China uitvoert.

Voor meer informatie en/of bestellen: zie de DVD pagina.