Impressie

Een kleine compilatie van alle foto's die tijdens deze studiereis in 2006 in China zijn gemaakt.

Met een groep van ca. 15 man/vrouw zijn wij o.l.v. Zhao Qiu Rong naar China gereisd.

Laat ik beginnen door te melden dat ik het iedereen zou aanraden met Zhao zo'n reis te maken (of je nu wel of niet Taiji-aanhanger bent). Je krijgt een bijzondere kijk op China met uitstekende uitleg, Vervoer, onderdak, eten, bezienswaardigheden, alles is tot in de puntjes geregeld of wordt ter plekke geregeld. Jaarlijks bood Zhao deze mogelijkheid.

Vanaf vliegveld Shanghai zijn we o.a. naar Taizhou gereden. Daar is de International Wu Shu School van Xu Chan Wen gevestigd, destijds geschikt voor zo'n 1200 leerlingen (Nu naar ik hoor het dubbele). Een groot deel van de tijd hebben wij trainingen gevolgd. Daarnaast hebben we de omgeving bezocht en zijn we van de ene in de andere verbazing gevallen.

Xu bleek een BC-er te zijn (bekende Chinees) waardoor deuren opengingen die anders gesloten bleven. Daardoor kwamen wij op plaatsen die anders onbekend of ontoegankelijk waren en ontmoetten wij ook bijzondere mensen.

In zijn school verbleven wij een groot deel van de reis, volgden trainingen, brachten bezoeken aan interessante plekken, tempels en bijzienswaardigheden. Een mooie herinnering is een bezoek aan een park in Taizhou rond 6 uur in de ochtend. Aankomst in het donker, even later wordt het licht en val je van de ene verbazing in de andere. Zoveel mensen waren er (was meen ik een vrije dag of Dag van de Arbeid). Het park stond bol van de activiteiten.

We bezochten ook het strand waar in het verleden de Japanse inval heeft plaatsgevonden.

Via de link http://vimeo.com/4994838 krijg je een uitgebreide impressie van de International Wu Shu School

De heer Zhao Hai Xin, inmiddels gepensioneerd, was, behalve Wu Shu coach ook Chinees kampioen San Shou. Hij is (of was) vice-voorzitter van de Han Dan Wushu Federatie, hoofd-secretaris van de Yong Nian Internationale Tai Ji Vereniging. In China is hij bekend als de Grote Tai Ji Quan Meester.

Geen moeite was hem teveel om ons de principes van taiji uit te leggen, ook niet 's-morgens om 5 uur in de hotellobby.